gallery photo

Fudge με κομματάκια σοκολάτας και ζύμη μπισκότου

07972dddd70c0c8e0c88db488120cb01_L
Υλικά
για τη ζύμη μπισκότου:

1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1/2κ.γ. βανίλια
1/8κ.γ. αλάτι
2κ.σ. από το εξής μείγμα: 1 κούπα πλήρες γάλα με 4κ.γ. λιωμένο, ανάλατο βούτυρο*
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το fudge:

1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/3 κούπας βούτυρο
μια πρέζα αλάτι
1/3 κούπας από το ίδιο μείγμα*
4-5 κούπες άχνη ζάχαρη
1κ.γ. βανίλια
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

1. Καλύψτε ένα ρηχό ταψί με αλουμινόχαρτο και ψεκάστε το με λίγο λάδι.

2. Για να ετοιμάσετε τη ζύμη μπισκότου, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα (περίπου 3 λεπτά). Προσθέστε τη βανίλια, το αλάτι και τις 2κ.σ. του μείγματος γάλατος-βουτύρου. Ρίξτε μέσα το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το στην άκρη.

3. Για να φτιάξετε το fudge, αναμείξτε τη καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και το 1/3 κούπας του μείγματος γάλατος-βουτύρου σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και η ζάχαρη να διαλυθεί. Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και και ρίξτε μέσα σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη, 1 κούπα τη φορά, μέχρι το μείγμα να αναμειχθεί καλά και να γίνει απαλό. Προσθέστε τη βανίλια.

4. Ρίξτε τη ζύμη μπισκότου στο fudge και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και αφήστε το να κρυώσει, για τουλάχιστον 3 ώρες. Μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο έως και 1 εβδομάδα.

*Η συνταγή είναι αμερικάνικη και το μείγμα γάλατος-βουτύρου αντικαθιστά ένα προϊόν που δε υπάρχει στα καταστήματα της χώρα μας.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

17 + 8 =